Αυξήσεις σε υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ που προσλήφθηκαν μετά το 2011

Με διάταξη του ΥΠΟΙΚ που ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, δίνεται η διαφορά σε όλους τους υπαλλήλους που διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν στο υπουργείο μετά το 2011 και πιο συγκεκριμένα μετά την 1η Νοεμβρίου του 2011.

Η διάταξη, όπως γράφει η εφημερίδα Καθημερινή, αφορά και στους υπαλήλους στην ΑΑΔΕ, την ΕΛΣΤΑΤ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Εύλογα, η ευνοϊκή ρύθμιση για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους ενεργοποίησε τα ανακλαστικά των συναδέλφων τους στα άλλα υπουργεία και φορείς, οι οποίοι τώρα ζητούν να πάρουν και αυτοί την προσωπική διαφορά.

Το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι λόγοι ισότητας και δικαιοσύνης. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που συνόδευσε το νομοσχέδιο στη Βουλή, η διάταξη προβλέπεται «κατ’ εφαρμογήν της συνταγματικής αρχής της ισότητας, με δεδομένο ότι πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και ασκούν όμοια καθήκοντα με όσους υπηρετούσαν πριν την κρίσιμη ημερομηνία».

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων θεωρούν πως πρόκειται για αυξήσεις με έντονο προεκλογικό αλλά και συντεχνιακό άρωμα, καθώς δίνεται μόνο στους νέους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ που προσελήφθησαν ή μετατάχθηκαν μετά την πρώτη Νοεμβρίου του 2011.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here