Μετά τον ντόρο ότι ο…ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε συντάξεις 24.000 ευρώ το μήνα, η ΝΔ έπαιξε το δικό της παιγχνίδι ανεβάζοντας ουσιαστικά το πλαφόν των συντάξεων στα 4.608, που μετά την φασαρία για τα 24.000, φαίνονται βεβαίως λίγα. Εντούτοις με την τροπολογία που πέρασε ο Βρούτσης, ευνοούνται χιλιάδες υψηλοσυνταξιούχοι

Ο νόμος του Κατρούγκαλου (που σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος της ασφαλιστικής νομοθεσίας αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα) θέσπιζε ανώτατο όριο συντάξεων τα 3.000 ευρώ μηνιαίως. Η ΝΔ ανεβάζει τώρα αυτό το όριο στις 4.608 ευρώ αλλά ο κοσμάκης εντυπωσιασμένος απο τα «24.000 του ΣΥΡΙΖΑ» θεωρεί ότι η δεξιά έκοψε τη φόρα στους «προνομιούχους». Στην πραγματικότητα όμως εκείνοι που διεκδικούσαν τις υπέρογκες συντάξεις που «ακούστηκαν» ήταν γύρω στα 30 άτομα. Εκείνοι που τώρα θα πάρουν 4.800 είναι χιλιάδες. Ουσιαστικά η ΝΔ δίνει αύξηση που ξεπερνά κατά 50% το προηγουμενο όριο.

Αυτό έγινε είτε
*επειδή στη ΝΔ ήθελαν να πουλήσουν εξυπηρέτηση στους δικούς τους υψηλοσυνταξιουχους (οπότε προτού τους βολέψουν πρώτα ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις υποτιθέμενες συντάξεις των 24.000 ευρώ) είτε
*επειδή βλακωδώς δεν κατάλαβαν τι ακριβώς έκαναν -εξίσου πιθανά και τα δύο σενάρια.

Τα γνωστά ΜΜΕ σχολιάζουν ευμενώς ότι με την τροπολογία αποτρέπονται οι πολύ υψηλές συντάξεις που μπορεί να έβγαζε ο νόμος Κατρούγκαλου αποσιωπώντας πόσοι θα πάρουν τώρα 1600 ευρώ παραπάνω από όσο θα έπαιρναν με το νόμο Κατρουγκαλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παγώσει το θέμα των πολύ υψηλών συντάξεων και σκοπευε να επιτρέψει τα 4608 ευρώ μόνον για πολύ ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων που είχαν ασφαλιστεί με τον παλαιό νόμο προ του 2016 και είχαν αιτηθεί συνταξιοδότηση μετά την 1-1-2019 -τριάντα άτομα περίπου, που έδιναν και πολύ υψηλά ασφάλιστρα. Τώρα η ΝΔ περασε τροπολογία με γενική ισχύ για όλους τους παλαιούς ασφαλισμένους.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here