Αυτός είναι ο Σαουδάραβας γιατρός-χασάπης που διαμέλισε τον Κασόγκι

Οπως έχει αποκαλυφθεί, η στυγερή, βάρβαρη εκτέλεση του Σαοδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κων/πολη, έγινε από μια επίλεκτη ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων που έφτασαν μια μέρα πριν στην Κωνσταντινούπολη από το Ριαντ. Ο ιατροδικαστής Σάλα αλ-Τουμπάιγκι μετείχε ενεργά καθώς φέρεται να είίναι αυτός που άρχισε να διαμελίζει τον Κασόγκι ενώ ήταν ακόμη ζωντανός και αφού άλλοι πράκτορες του είχαν κόψει τα δάχτυλα.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο ίδιος άκουγε μουσική φορώντας ακουστικά καθ΄όλη την διαδικασία: «Όταν κάνω αυτήν την δουλειά, ακούω μουσική. Αυτό θα έπρεπε να κάνετε κι εσείς», ακούγεται να λέει στην ηχητική καταγραφή, συμβουλεύοντας τους συνεργούς του αλλά και τους υπαλλήλους του προξενείου, από τους οποίους ζητήθηκε να βγουν από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι, σπούδασε στη Βρετανία και εκπαιδεύτηκε στη Μελβούρνη. Συγκεκριμένα σπούδασε παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το 2004 έμαθε να κάνει αυτοψίες, ενώ είναι επικεφαλής του Σαουδικού Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής.

ο ιατροδικαστής φέρεται να έφτασε στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν εξαφάνιση του Κασόγκι. Όλα τα ντοκουμέντα προέρχονται από την καταγραφή που έγινε στο έξυπνο ρολόι Apple του δημοσιογράφου.

Στο επτάλεπτο απόσπασμα ακούγεται να δίνει οδηγίες για τον φρικτό τεμαχισμό του Κασόγκι, ενώ αυτός ήταν ακόμα ζωντανός.

Η Yeni Safak έγραψε πως ο Κασόγκι διαμελίστηκε, αποκεφαλίστηκε και τα μέλη του εξαφανίστηκαν με καυστικό οξύ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here