Αυτοψία Σπίρτζη στη Σκόπελο. Είδε κακοτεχνίες, υποσχέθηκε άμεση κάλυψη των ζημιών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταγραφή των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ώστε να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης των ζημιών, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, επισκέφθηκε, με εντολή του πρωθυπουργού, τη Σκόπελο για να αποτιμήσει τις συνέπειες της πρωτοφανούς νεροποντής που έπληξε το νησί.  

ÓÊÏÐÅËÏÓ - ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÕÐ. ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÔÏÕ ÐÏËÉÔÇ Í. ÔÏÓÊÁ ÊÁÉ ÔÏÕ ÕÐ. ÕÐÏÄÏÌÙÍ, ÌÅÔÁÖÏÑÙÍ ÊÁÉ ÄÉÊÔÕÙÍ ×Ñ. ÓÐÉÑÔÆÇ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÐÏÕËÉÏÓ)

Ο  κ. Σπίρτζης είδε τα σοβαρά προβλήματα,  των προβλημάτων και ενημέρωσε τους κατοίκους για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την άμεση αποκατάστασή των ζημιών και των πληγέντων. Επίσης είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων  των εμπλεκόμενων φορέων με τους οποίους συζητήθηκαν οι αιτίες που σε συνδυασμό με το ακραίο καιρικό φαινόμενο προκάλεσαν τις καταστροφές ενώ διαμορφώθηκε σχέδιο παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών  της Σκοπέλου

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ; τόνισε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν σίγουρα ευθύνες. «Αν δει κανείς όλες τις καταστροφές στο νησί, θα διαπιστώσει ότι ναι μεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι βέβαιο αυτό, δεν μπορεί να προβλεφθεί τόσο εύκολα, τόσος μεγάλος όγκος νερών, αλλά έχουμε μεγάλες φυσικές καταστροφές που επιβαρύνουν, έχουμε και κακοτεχνίες. Δεν είναι μόνο το λιμάνι, είναι και στην οδοποιία είναι σε πολλά πράγματα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here