Αυτοκτόνησε 29χρονη Κύπρια, θύμα κακοποίησης από ιερέα-θετό πατέρα

Σοκ έχει προκαλέσει στη Κύπρο η αφάνταστη τραγωδία της 29χρονης Ελενας Φραντζή, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της. Ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος», όμως έκρυβε ένα τρομακτικό δράμα, μιας κοπέλας την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά ο θετός της πατέρας, ιερέας, από την ηλικία των 4 ετών!

Η Έλενα Φραντζή είχε δοθεί από τις κρατικές υπηρεσίες σε ανάδοχη οικογένεια για να απομακρυνθεί από τη μητέρα της η οποία ήταν χρήστης ναρκωτικών. Μια μητέρα που μπροστά στα μάτια της είχε δει τον πατέρα της να δολοφονεί τη μητέρα της.

Στη θετή οικογένεια ξεκίνησε ο εφιάλτης για την Έλενα.

Ο θετός της πατέρας, ιερέας, την κακοποιούσε σεξουαλικά από παιδί, από τεσσάρων ετών, με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του.

Σε ηλικία 10 ετών η Έλενα Φραντζή κατήγγειλε την κακοποίησή της στις αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Και το μαρτύριο συνεχίστηκε μέχρι την ενηλικίωσή της. Στα 18 της επανήλθε με νέα καταγγελία, μια καταγγελία που έφερε στα δικαστήρια τον θετό της πατέρα. Η κυπριακή Δικαιοσύνη έστειλε τον ιερέα για 2 χρόνια στη φυλακή. Το 2015 ο ιερέας αποφυλακίστηκε και μάλιστα επέστρεψε και στα καθήκοντά του. Αυτό φαίνεται ότι ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την Έλενα.

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στον σάτυρο ιερέα!

Η Έλενα Φραντζή, αν και μετά την καταδίκη του θετού της πατέρα, άρχισε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός ώστε μέσα από τη δική της εμπειρία να βοηθήσει άλλα παιδιά, μεττά την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικώς την οδήγησαν στον θάνατο.

Πηγή: Αυτοκτόνησε η 29χρονη Κύπρια την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά από 4 ετών ο ιερέας θετός πατέρας της | iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε ποια κόλαση θα καει ο τράγος ;;;; Χαμένο πάει το κοριτσάκι κρίμα !!!!! Δε μπόρεσε να ξεφύγει απ τη μοίρα του …μαύρη απ την ώρα που γεννήθηκε ανίκανη κατάπτυστη κοινωνία ..δε μπόρεσε να προστατεύσει ούτε βα σε δικαιώσει γλυκεια Έλενα ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here