Αυτοκρτική Μητσοτάκη: Να μην κάνουμε τη Βουλή γήπεδο…

«Η πολιτική είναι αντιπαράθεση. Χθες, στη Λάρισα είχαμε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση που μου θύμισε συγκεντρώσεις από άλλες εποχές. Η πολιτική είναι συμμετοχική διαδικασία. Καλύτερα ο κόσμος να συμμετέχει, παρά να είναι στην καφετέρια και να πίνει καφέ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξή του στον Sport24 Radio.

«Η Βουλή έχει ένταση. Και όλα τα Κοινοβούλια έχουν ένταση. Αλλά πρέπει να είναι μία αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Είμαι ένας άνθρωπος που δε μου αρέσει να υψώνω τους τόνους, μου αρέσει να κερδίζω με τη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Μέσα στην ένταση της στιγμής η Βουλή μπορεί να δώσει την εντύπωση μίας κοκορομαχίας. Πρέπει να συζητάμε πολιτικά. Στη Βουλή τα επιχειρήματα έχουν σημασία αλλά έχει και το χιουμορ. Δεν πρέπει όμως να γίνεται με την κακή έννοια γήπεδο.», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι για τον ίδιο είναι «α’ ημίχρονο» και εξήγησε: Το βράδυ των ευρωεκλογών θα υπάρχει νικητής και χαμένος. Θα κερδίσουμε πιστεύω. Το β’ ημίχρονο είναι οι εθνικές εκλογές. Από τη στιγμή που κάποιος έχει πει ότι η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Κανονικά λες μην ταλαιπωρήσουμε τη χώρα 4 μήνες. Όσο κι αν κερδίσουμε, η μπάλα χαμηλά. Κερδίζεις με καθαρή νίκη. Δεν θα πω ποσοστό. Και έχεις τη ρεβάνς και είσαι στα αποδυτήρια. Θα κάνουμε τη δουλειά μας.

«Εχουμε πολλούς συμπολίτες μας που πολιτεύονται ως δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτοί θα φέρουν κόσμο στην κάλπη. Εκεί που έχουμε πολλούς συνδυασμούς θα έχουμε ένα τμήμα που θα ψηφίζει κανείς για ευρωεκλογές και περιφερειακές και ένα που θα ψηφίζει για δημοτικές. Άρα οι πολίτες θα πρέπει να πάνε και στα δύο», σημείωσε επίσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here