Αυτοκριτική και αιχμές Τσακαλώτου για την ΕΡΤ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν τα πήγαμε καλά στην ΕΡΤ», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας αυτοκριτική για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ. Σωστή η αυτοκριτική του κ. Τσακαλώτου, ωστόσο ως υπουργός μπορούσε να επηρεάσει την κατεύθυνση της κυβέρνησης στο τομέα αυτόν. Το μείζον πρόβλημα πάντως στο χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα παραμένει ο απόλυτος έλεγχος τους από συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα που συγκεντρώνουν όχι μόνο Μέσα αλλά και δίκτυα διανομής ενώ διαπλέκονται ανοικτά με την σημερινή πολιτική εξουσία

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με την Έφη Αχτισόγλου και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, συμμετείχαν, το βράδυ της Πέμπτης σε ανοιχτή συζήτηση που έγινε με πρωτοβουλία του Tvxs.gr. Από τη συζήτηση αυτή δεν έλειψαν οι στιγμές αυτοκριτικής για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε επίσης ποια είναι η δημόσια τηλεόραση που… δεν θέλει. «Το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη ΠροτοσάλτεΘέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».

Τόνισε επίσης, ότι πρέπει να ξεχωρίζει η είδηση από την άποψη και «να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο».

Για «στρατηγική αποτυχία» στην ΕΡΤ μίλησε από την πλευρά του ο Στέλιος Κούλογλου, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών και στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης.

υτοκριτική και από την Έφη Αχτσιόγλου. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα της αυτοκριτικής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην υπουργός Εργασίας είπε ότι «οφείλαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο» τονίζοντας ότι η επαφή του πολίτη με το κράτος είναι από τα κορυφαία ζητήματα, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χάος «πέρα από κάθε φαντασία» τουλάχιστον στο ασφαλιστικό.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Τσακαλώτος προσέθεσε ότι κάποια ζητήματα ήταν «εκτός των ραντάρ μας» αναφέροντας τον πολιτισμό, ενώ για το οικολογικό ζήτημα, είπε ότι «κάναμε πολιτικά λάθη. Ήταν πολιτικό λάθος οι εξορύξεις. Πρέπει κάποτε να το πούμε αυτό» τόνισε.

Όσον αφορά τον κίνδυνο «ΠΑΣΟΚοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι δεν φοβάται, γιατί αυτό «δεν το θέλουν ούτε οι συριζαίοι, αυτοί που έρχονται», αλλά και διότι «δεν υπάρχει χώρος για κεντρώα πολιτική», προσθέτοντας ότι η κεντρώα πολιτική Ρέντσι, Μπλερ, Σημίτη, «πουθενά δεν εμπνέει».

Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές διαφορές είναι «ελεγχόμενες» και σημείωσε ότι η διαδικασία διεύρυνσης θα διαρκέσει πολύ καιρό, μέχρι το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2020, πιθανόν τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι ένα κόμμα που θέλει να ονομάζεται αριστερό, δεν μπορεί να φοβάται να γίνει μαζικό και πρόσθεσε ότι δεν έχει «κανένα άγχος ιδεολογικής επιμόλυνσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here