Της ΜΑΝΤΩΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα τροχαία δυστυχήματα και οι οδηγοί της έχουν φήμη που φτάνει στα πέρατα του κόσμου ως ανεύθυνοι και κακοί. Το σύστημα απονομής αδειών οδήγησης θεωρείται διάτρητο κι όταν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας, στο τέλος ανακαλύπτεις έναν τροχονόμο που δείχνει μάλλον να φταίει για το χάος παρά να το διευθετεί.

Καθημερινά οδηγώ διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα και οι παραβάσεις που βλέπω και μπορώ να στοιχειοθετήσω θα ανέρχονταν, κάποτε το μέτρησα στα αλήθεια, σε χιλιάδες ευρώ. Εν μέσω Συντάγματος οχήματα περνούν με κόκκινο, πεζοί κινδυνεύουν αν περάσουν από διάβαση, αυτοκίνητα κινούνται ανάποδα ακόμα και σε βασικές αρτηρίες όπως η Αριστοτέλους, φώτα σβηστά, φλας ανύπαρκτα.

Κι όμως  τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 18 Νοεμβρίου, στη Νέα Σμύρνη με γράψανε για έλλειψη σεβασμού.
Σταμάτησα σε φανάρι με αλάρμ χωρίς να ενοχλώ για να αφήσω φίλη να πάει σπίτι της. Έρχονται από δίπλα και βάζουν σειρήνα και με έγραψαν όχι επειδή είχα κάνει παράβαση αλλά επειδή στο «κυρίες» που μας απηύθυναν απάντησα «έλα».
Ο συνοδηγός είχε το θράσος να το παραδεχτεί κιόλας…  και συνέχισε λέγοντας «θα καταλάβεις πώς να μιλάς όταν θα σου’ρθει σπίτι» εννοώντας την κλήση.
Οδηγώ 22 χρόνια, δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα, κανείς δεν έχει κινδυνεύσει από μένα, είμαι από αυτούς που σταματούν στο πορτοκαλί και σέβονται τη διάβαση πεζών. Ανοησίες δηλαδή γιατί το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι «για πόσα χρήματα είχατε βγει απόψε παγανιά;»

Και να προσθέσω… «χωρίς να κάνετε τη δουλειά σας στην πραγματικότητα»;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here