Αυθαίρετα: Δώρο στους καταπατητές-Σταματούν οι κατεδαφίσεις στους αιγιαλούς-Φάμελλος: Τολμούν και μιλάνε για Μάνδρα και Μάτι

Mε την τροπολογία που κατέθηκε στη Βουλή και «παγώνει» τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες. Για την ακρίβεια η τροπολογία «ήρθε νύχτα» και κατέθηκε  στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, που ψηφίζεται στη Βουλή, και συνυπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Σύμφωνα με την τροπολογία που φέρει μεταξύ άλλων και την υπογραφή του υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκαοι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς σταματούν έως τις 31 Οκτωβρίου του 2021.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει ότι :«Αναστέλλεται, μέχρι την 31η-10-2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων και έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

Επίσης με την τροπολογια

1.α. Θεωρείται ότι έχουν παραληφθεί αυτοδικαίως κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων, έργα τα οποία περατώθηκαν τουλάχιστον δέκα (10 έτη πριν από την ημερομηνία αυτή και έχουν ήδη δοθεί προς χρήση από τους αναδόχους στον φορέα κατασκευής ή/και στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να έχει διενεργηθεί κατά νόμο πραγματική ή αυτοδίκαιη (πλασματική) οριστική παραλαβή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται δικαστικές εκκρεμότητες της αναθέτουσας αρχής κατά του αναδόχου.

β. Οι φορείς εκτέλεσης των έργων αυτών υποχρεούνται να καλέσουν άμεσα τους αναδόχους και να επιστρέψουν τις εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης που τυχόν διακρατούν.

2.α. Δεν επιτρέπεται η μετάταξη, η μεταφορά ή η απόσπαση του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς, στην Κεντρική Υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

β. Η ανωτέρω ρύθμιση δεν καταλαμβάνει υφιστάμενες αποσπάσεις ή τη δυνατότητα παράτασης αυτών.

Σωκράτης Φάμελλος: Τολμούν και μιλάνε για Μάνδρα και Μάτι

«Ακόμα μια απόδειξη της αντιπεριβαλλοντικής ταυτότητας της ΝΔ. Παγώνουν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλό και παραλίες. Κατεδαφίσεις που ξεκίνησαν με προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο» τονίζει ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

«Αλλά είναι εξοργιστικό να βγαίνουν ένα χρόνο φωτογραφίες σε κατεδαφίσεις που είχαμε ξεκινήσει και από την πίσω πόρτα να ψηφίζουν για δεύτερη φορά τροπολογία που παγώνει τις κατεδαφίσεις! Και τολμούν και μιλάνε για Μάνδρα, Μάτι, κλπ» προσθέτει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here