Αυταρχισμός Άδωνι: Απαγόρευσε σε μαθήτρια να μιλήσει σε τηλεοπτικό πάνελ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης με το γνωστό προκλητικό και αλαζονικό του ύφος, αρνήθηκε όχι μόνο να  κάνει διάλογο με μαθήτρια, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας, αλλά ακόμα και να παρίσταται στο τηλεπαράθυρο όταν θα μιλούσε η μαθήτρια.

Σε αυστηρό ύφος, μάλιστα, και λες και ήταν ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, υπέδειξε στους παρουσιαστές τι πρέπει να κάνουν απειλώντας τους με αποχώρηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ υποστήριξε ότι «θέλει να κάνει διάλογο με τους μαθητές», όταν βρέθηκε σε ζωντανή σύνδεση σε τηλεοπτικό πάνελ, δεν επέτρεψε καν στην μαθήτρια να εκφράσει για ποιο λόγο αγωνίζεται το μαθητικό κίνημα.

Το περιστατικό βέβαια γεννά ερωτηματικά και για τη στάση των δημοσιογράφων της εκπομπής του Mega, που επιτρέπουν στον Άδωνι Γεωργιάδη να φέρεται με απαξιωτικό τρόπο και να «κόβει» καλεσμένους τους.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega για τις καταλήψεις και το μαθητικό κίνημα, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση κρύβει κι άλλες συντηρητικές ιδέες στη φαρέτρα της για την εκπαίδευση, ίσως, πιο ακραίες και από αυτές της Ν. Κεραμέως.

Ο κ. Γεωργιάδης, ισχυρίστηκε ότι είδε «αναρχικούς» στη χθεσινή πορεία που πέρασε μπροστά από το γραφείο του στο Σύνταγμα «δεν μπορώ να δεχθώ ότι μαθητές έριξαν μολότοφ με δυναμίτη πάνω στα ΜΑΤ» είπε χαρακτηριστικά.

Οι καταλήψεις, προσέθεσε, δεν εκφράζουν τους μαθητές στο σύνολό τους, αλλά κάποιες «μικρές, θλιβερές και θορυβώδεις μειοψηφίες», αδιαφορώντας βέβαια για το ότι οι καταλήψεις προκύπτουν έπειτα από σχετικές ψηφοφορίες που απαιτούν πλειοψηφία.

Επιπλέον σα να μην έχει ακούσει τίποτα για την αντισυνταγματικότητα του όρου «τηλεαπουσία» στην τηλεκπαίδευση επιβράβευσε την υπουργό Παιδείας με το μέτρο να μην λαμβάνουν μέρος στην τηλεκπαίδευση όσοι μαθητές μετέχουν στις καταλήψεις, καθώς όπως είπε, οι μαθητές αυτοί αποκλείονται από μόνοι τους από την τηλεκπαίδευση.  «Όποιος κάνει κατάληψη θα παίρνει απουσία, και όποιος θέλει ας μείνει στην ίδια τάξη». «Ο διάλογος πρέπει γίνεται με σχολεία ανοιχτά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here