Αυστηρότερο lockdown και στην Κάλυμνο

Αντί να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, καθώς η χώρα βρίσκεται ήδη σε γενικό lockdown για πάνω από 7 εβδομάδες, η κυβέρνηση δρομολογεί αυστηρότερους τοπικούς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκαν τα παρακάτω μέτρα για την Π.Ε. Καλύμνου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης αποφασίστηκε:

Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του νησιού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του νησιού.

Τα μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη (31/12/2020) και ώρα 06:00 μέχρι το Σάββατο (9/01/2021), οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε την παράταση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου, καθώς και νέα μέτρα στο χωριό Κέλλη της Φλώρινας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here