Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Τα πιο δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα για την ΕΕ

(ΦΩΤΟ:INTIME)

Την αναγκαιότητα του να προετοιμαστεί άμεσα η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον όσον αφορά το μεταναστευτικό, υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στο CNN, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, τόνισε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι, πλέον, να σωθούν ζωές και πρόσθεσε πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξεονοφοβίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο επίτροπος και συμπλήρωσε ότι σύντομα η Ευρωπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here