Αβραμόπουλος, Τίμερμανς στην Ελλάδα για τη κρίση του μεταναστευτικού

ΦΩΤΟ: WUROKINISSI(Γ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)

Συναντήσεις με τις ελληνικές αρχές με αντικείμενο  την αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών θα έχουν σήμερα και αύριο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Οι δύο Επίτροποι μαζι με τους διευθυντές της Frontex, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου (EASO) και της EUROPOL, θα επισκεφθούν το λιμάνι του Πειραιά και τις εγκαταστάσεις της Frontex, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στην επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και περίθαλψης των προσφύγων.

Αύριο οι κύριοι Αβραμόπουλος και Τίμερμανς θα μεταβούν στην Κω, όπου θα συναντηθούν με τις τοπικές αρχές, και με εκπροσώπους της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Ερυθρού Σταυρού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι δύο Επίτροποι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Θάνου σε Γιούνκερ: Προτεραιότητα μας το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας Βασιλική Θάνου επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει ως προτεραιότητα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα και στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Αβραμόπουλος απέστειλε επιστολή προς τις ελληνικές αρχές, με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει σε τέσσερις τομείς που αφορούν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here