Δ. Αβραμόπουλος: Ασφάλεια και μετανάστευση θέτουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα προ κινδύνου

 

Η ασφάλεια και η μετανάστευση αποτελούν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο του 10ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ, διευκρινίζοντας ότι τα δυο αυτά πεδία θέτουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα προ κινδύνου.

Όπως παραδέχτηκε η συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ να είναι δύσκολη «γιατί δυστυχώς άρχισαν να καλλιεργούνται στην Ευρώπη, μέσα στις χώρες, ξενοφοβικές, λαϊκίστικες τάσεις, άρχισε όμως να ξεδιπλώνεται το σχέδιο της Ε.Ε.»

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε στη συνέχεια τα κράτη μέλη «να επιδείξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και αλληλεγγύη και προς αυτούς τους ανθρώπους» τονίζοντας πως η Ευρώπη θα είναι πάντα τελικός προορισμός.

Αναφερόμενος στο «πολιτικό άσυλο» επεσήμανε ότι ο ορισμός του είναι σαφής και άσκησε κριτική στην Ελλάδα για ολιγωρία στην έγκαιρη δημιουργία αντίστοιχων μηχανισμών  υποστήριξης.

«Ναι θα παρέχεται άσυλο σε εκείνους που το δικαιούνται, όμως οι παράτυποι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέφουν πίσω στις χώρες τους» τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο επίτροπος προέταξε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία έτσι ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος στον λαϊκισμό, στον εθνικισμό και στην ξενοφοβία. «Ανάχωμα σε αυτές τις τάσεις είναι η Ν.Δ.» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως στέκεται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο ως επίτροπος αλλά και «ως ένας δικός σας άνθρωπος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here