Αυστρία: Οι ακροδεξιοί καθαροί νικητές και με ανθελληνική προπαγάνδα

Εντονες πολιτικές αναταράξεις προκαλεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, όπου ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος FPO συγκεντρώνει ποσοστό που ξεπερνά το 35%!

Οι εκλογές είχαν και ελληνικό χρώμα. Η αφίσα του ακροδεξιού κόμματος σε μιά έκρηξη ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, όχι μόνο προς τους πρόσφυγες αλλά και προς άλλους ευρωπαικούς λαούς, παριστάνει έναν Ελληνα να ξαπλώνει σε αιώρα με ελληνική σημαία γελώντας και παίζοντας στα χέρια του μια δεσμίδα ευρώ. Το σύνθημα δεξιά γράφει: «Καλύτερα τα δικά μας λεφτά μα για τον δικό μας λαό».

αυστριακοι ακροδεξιοι

Οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στον ακροδεξιό υποψήφιο γεγονός πυο εξηγεί και την ακροδεξιά, ρατσιστική ρητορεία των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων στην Αυστρία, ιδίως σε σχέσεη με το προσφυγικό.

Τη δεύτερη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει με ποσοστό κοντά στο 21% ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος είχε την υποστήριξη των «Πρασίνων» ενώ την διεκδικεί και η ανεξάρτητη υποψήφια Ίρμαρντ Γκρις, που συγκεντρώνει ποσοστό 20%.

Η δεύτερη θέση θα κριθεί οριστικά όταν θα έχουν καταμετρηθεί και οι επιστολικές ψήφοι, σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο.

Ο υποψήφιος του άλλοτε κραταιού κεντροδεξιού ÖVP Αντρέας Κολ, καθώς και ο σοσιαλδημοκράτης Ρούντολφ Χούντσντορφερ συγκεντρώνουν ποσοστό κοντά στο 11%. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here