Αττικό Νοσοκομείο: Στο διάδρομο σε ράντζα οι ασθενείς – Βίντεο ντοκουμέντο

Ρεκόρ ράντζων, γεμάτοι διάδρομοι και μία εφημερία «κόλαση». Αυτή ήταν η κατάσταση στη χτεσινή εφημερία του «Αττικόν» που έληξε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Χρησιμοποιήθηκαν και όλα τα φορεία. Δεν είχαν μετά οι τραυματιοφορείς φορεία να μεταφέρουν ασθενείς» καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Χθες έγινε της κολάσεως» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και εξηγεί ότι «προσήλθαν περί τα 800 περιστατικά στην εφημερία και έγιναν περί τις 220  εισαγωγές εκ των οποίων οι 30 ασθενείς με κορωνοϊό. Στη ΜΕΘ κορωνοϊου  23 κλινών οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν σε 20.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννακός «τα νοσοκομεία λόγω αυξημένης διασποράς του κορονοϊού δεσμεύουν συνεχώς κλινικές για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού.

Έτσι δεν υπάρχουν κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών άλλων παθήσεων που αυξάνονται συνεχώς λόγω της  άρσης των περιορισμών. Επίσης άλλος σοβαρός λόγος είναι η νοσηρότητα  που διαμορφώθηκε   δύο χρόνια τώρα από  φόβο   να επισκεφθούν οι πολίτες  υγειονομικές μονάδες και αναστολή υπηρεσιών υγείας λόγω  προσαρμογής των νοσοκομείων αντιμετώπισης  περιστατικών κορονοϊού.

Επίσης το λουκέτο στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής το 2014 και σε άλλα που αποφόρτιζαν το μεγάλα  εφημερεύοντα  Νοσοκομεία».

Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας νωρίτερα ερωτηθείς για τις φωτογραφίες και βίντεο με στοιβαγμένους ασθενείς σε ράντζα, που κυκλοφόρησαν, κυνικά προέκρινε ότι «οι εικόνες που κυκλοφόρησαν είναι από νοσοκομεία της Αθήνας, και προήλθαν από την πίεση εφημερίας από non covid περιστατικά». Τα ράντζα που βλέπουμε στα νοσοκομεία υπάρχουν μόνο στις εφημερίες. Μετά όλοι μεταφέρονται σε κλίνες, επέμεινε ο Θάνος Πλεύρης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here