Αττική: ο πρώτος φετινός αεροψεκασμός στο Μαραθώνα για τα κουνούπια

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής αναφέρεται ότι συνεχίζονται τα μέτρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή και σήμερα ξεκίνησε η πρώτη εφαρμογή από αέρος, ενώ ήδη έχουν εφαρμοστεί δύο φάσεις επίγειων ψεκασμών για προνυμφοκτονία.

Η πρώτη εφαρμογή από αέρος υλοποιήθηκε στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα σε έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων όπου έγιναν τέσσερις πτήσεις-ρίψεις, με βιολογικό σκεύασμα σε διάλυμα 500 λίτρων σε κάθε πτήση.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών του 2019, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, αφορά εφαρμογές ψεκασμών από εδάφους και από αέρος στον περιαστικό ιστό όλων των δήμων και στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (φυσικά οικοσυστήματα) της Ανατολικής Αττικής.

Επίσης, οι ψεκασμοί θα εφαρμοστούν σε όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής, σε σημεία-εστίες όπου υπάρχει συλλογή υδάτων (ρέματα, κανάλια, στάσιμα νερά, πλημμυρισμένες εκτάσεις κ.λπ.)

Την ευθύνη και υποχρέωση να υλοποιήσουν προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών εντός του αστικού ιστού (σε φρεάτια, πάρκα, δημοτικούς κήπους και λοιπούς χώρους) την φέρουν αποκλειστικά οι δήμοι, αναφέρει η Περιφέρεια.

Αεροψεκασμοί γίνονται και με drones (η φωτογραφία από το Δοκό Χαλκίδας)

dokos_eksw

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here