Τσίπρας: Εγιναν κάποια βήματα-Χρειάζεται εθνική γραμμή στο Σκοπιανό-Παυλόπουλος:Να εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα κρίσιμα θέματα των Σκοπιανού.

Ο κ. Τσίπρας αφού σχολίασε το κρύο στην Αθήνα, λέγοντας ότι  δεν τον πτοεί, μετά το κρύο που έκανε στο Νταβός της Ελβετίας,  υπογράμμισε, αναφέρθηκε στα θέματα της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι θέματα που «λιμνάζουν» εδώ και χρόνια στην εξωτερική μας πολιτική και επιδιώκουμε να τα λύσουμε. Αν δεν τα λύσουμε, ενδεχομένως να τα βρούμε μπροστά μας με πολύ πιο δύσκολο τρόπο».

Και συνέχισε: «Στο θέμα της Αλβανίας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Στο θέμα της ΠΓΔΜ δεν είμαστε ακόμα εκεί, ωστόσο υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης και έγιναν κάποια βήματα. Θετική, ως ένδειξη καλής θέλησης, είναι και η αλλαγή ονόματος στο αεροδρόμιο των Σκοπίων»., πρόσθεσε.

«Δεν χωράνε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις σε αυτά τα θέματα. Πρέπει να οικοδομήσουμε την εθνική μας γραμμή, η χώρα κυρίως στην εξωτερική της πολιτική έχει συνέχεια» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Ευχαριστώ για την ενημέρωση» απάντησε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η μεγάλη μας δύναμη είναι ότι υπερασπιστήκαμε τον τόπο, όταν η γραμμή μας ήταν αρραγής. Είναι πολύ σημαντική η εκταφή των οστών των πεσόντων μας στην Αλβανία».

«Η εξάλειψη του αλυτρωτισμού είναι ζήτημα που το θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο εμείς. Άρα, ο δρόμος των γειτόνων μας προς την ΕΕ περνάει μέσα από την εξάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων. Οι πρώτοι που έθεσαν το ζήτημα του αλυτρωτισμού ήταν ταυτόχρονα η Ελλάδα και οι ΗΠΑ. Εμείς έχουμε την καλή θέληση, αλλά υπερασπιζόμαστε την ιστορία, το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κατεστημένο» υπογράμμισε επίσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here