Αθώος ο Π. Καπετανόπουλος απ όλες τις κατηγορίες

Αθώο και για τρία αδικήματα που κατηγορούνταν έκρινε τον δικαστήριο τον Πέτρο Καπετανόπουλο, ο οποίος κάθησε στο εδώλιο επειδή παρενέβη όταν είδε πέντε άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπούν έναν μετανάστη, τον οποίο είχαν ήδη συλλάβει.

Σε βάρος απαγγέλθηκαν κατηγορίες  για «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδής ανωμοτί κατάθεση».Απαλλακτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως.

Το περιστατικό

Στις 21 Ιουλίου του 2012, τα μεσάνυχτα, ο Πέτρος Καπετανόπουλος άκουσε φωνές στην γειτονιά του, στον Κολωνό. Κατεβαίνοντας είδε πέντε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν συλλάβει έναν μετανάστη, ενώ ένας εξ αυτών είχε το πόδι του πάνω στην κοιλιά του συλληφθέντα.

«Γιατί το κάνετε αυτό; Τον συλλάβατε, δεν χρειάζεται βία», τους είπε. Τότε εκείνοι του εξήγησαν ότι δεν τον πατάνε και έκαναν βίαιη επίδειξη, πατώντας με δύναμη ξανά τον μετανάστη. «Αυτό σημαίνει τον πατάμε», του είπαν. Ο ίδιος επανέλαβε ότι πρόκειται περί βασανισμού ήδη συλληφθέντος. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και ο ίδιος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here