Αθώοι ο Γ.Βουλγαράκης και η σύζυγός του για το πόθεν έσχες του 2007

Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του Αικατερίνη Πελέκη, για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του 2007.
Η κατηγορία αφορά τη μη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στην Γενεύη της Ελβετίας ύψους 117.000 ευρώ ο οποίος περιλαμβανόταν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.
Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την αθώωση των κατηγορουμένων,  με το σκεπτικό πως δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν τον επίμαχο λογαριασμό καθώς τηρούνταν από εξωχώρια εταιρία,  της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο πατέρας της κυρίας Πελέκη.
«Δεν μπορεί να αποδοθεί στο πρόσωπο της κατηγορούμενης η κατηγορία. Δεν αποδεικνύεται ότι είχε πρόθεση να αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βουλγαρακη. Προτείνω την αθώωση τους» τόνισε ο εισαγγελέας.
Όπως υποστήριξαν  στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του πρόκειται για λογαριασμό εξωχώριας εταιρίας που ανήκε στον πατέρα της κυρίας Πελέκη, Διονύση, τον οποίο άνοιξε εκείνη με πληρεξούσιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here