Αθώοι οι 36 κατηγορούμενοι για την «φούσκα» του Χρηματιστηρίου

Αθώωθηκαν για δεύτερη φορά 36 κατηγορούμενοι, επιχειρηματίες και χρηματιστές, για τις μετοχές-φούσκες του Χρηματιστηρίου την περίοδο του 1999.

Μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έκριναν κατά πλειοψηφία 2-1, αθώους όλους τους κατηγορούμενους  από τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αντιμετώπιζαν.

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις.

Υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνά Θεοδωροπούλου  κατά την κρίση της οποίας και η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων  ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν στο εδώλιο είχαν αθωωθεί ομόφωνα  από το Εφετείο ,με διαφορετική σύνθεση, αλλά η υπόθεση έφτασε ξανά για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης  από την Εισαγγελία του  Αρείου Πάγου.

Η  απαγγελία της σημερινής απόφασης έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους παρόντες κατηγορουμενους  σε μία κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα.Για την ιστορία να πούμε ότι η αίθουσα στην οποία εκδόθηκε η απόφαση είχε  υποστεί υλικές ζημιές από την πρόσφατη έκρηξη στο Εφετείο , οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σπασμένη τζαμαρίασκεπασμένηξ με ένα μεγάλο μουσαμά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here