Αθήνα 9,84: «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις».

 

 

Με ένα τετράπτυχο φυλλάδιο που παρέχει χρηστικές πληροφορίες στα αραβικά και στα αγγλικά και σύνθημα «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις» ο “Αθήνα 9.84”, επιχειρεί να υποστηρίξει τους ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας από ρημαγμένες πατρίδες και έχουν ανάγκη από την υποστήριξή μας.

Το φυλλάδιο περιέχει οδηγίες για την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, κέντρων φιλοξενίας, καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα για τις δομές που μπορούν να παράσχουν άμεση στήριξη στους ανθρώπους που φτάνουν κυνηγημένοι από την αγριότητα του πολέμου.

Το υλικό αναμένεται να αποσταλεί τις επόμενες ημέρες, μέσω των ΕΛΤΑ, στους χώρους υποδοχής προσφύγων, στα πλοία με τα οποία μεταφέρονται και σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο “Αθήνα 9.84” μεταδίδει καθημερινά στις 9 το βράδυ αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων διάρκειας 15 λεπτών, το οποίο αναμεταδίδεται στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. Το αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας αναμεταδίδουν σε ώρες επιλογής τους και 9 ακόμα ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα (το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι 1», ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Θεσσαλονίκης «FM 100», οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου-Ρόδου και Σερρών, καθώς επίσης και το «Ράδιο Μαχητής» στο Κιλκίς κ.λπ.).

Το δελτίο περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα κέντρα φιλοξενίας, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις ανακοινώσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, ειδήσεις και πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και ειδήσεις από τις χώρες υποδοχής σε όλη την Ευρώπη.

Στην ιστοσελίδα του σταθμού υπάρχει ειδικό ένθετο στα αραβικά για την ενημέρωση των προσφύγων.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here