Αθανάσιος Δημόπουλος : Ποιοι παράγοντες θα οδηγήσουν σε πλήρη ύφεση τον κορονοϊό

«Ελπίζουμε ότι ο κορoναϊος θα συμπεριφερθεί όπως και οι άλλοι κοροναϊοι και όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Τσίοδρα μπορεί να έχουμε 20- 30 % επίπτωση της αύξησης της θερμοκρασίας και μιας σχετικής υγρασίας  στην μετάδοση του ιού, είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθ. Δημόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Αυτό σε συνδυασμό με τα μέτρα με το ότι θα είμαστε περισσότερο έξω. Είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση.

Δεν νομίζω να εξαφανιστεί τελείως. Είναι πιθανό να ακολουθήσει αυτό με την γρίπη», επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος.   «Η κοινή γρίπη τους θερινούς μήνες δεν εξαφανίζεται απλά η μεταδοτικότητα της είναι πολύ χαμηλή. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους κοροναϊούς.

Τα ξαδερφάκια του SARS COV2 είναι οι ιοί που προκαλούν αυτό το κρυολόγημα και το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αυτόν τον ιό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχικότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Γενικό lockdown

«Για να συμβεί ένα γενικό lockdown θα πρέπει να υπάρχει μια γενικευμένη διασπορά η οποία για να δημιουργηθεί θα πρέπει να μην τηρούνται τα μέτρα. Ωστόσο, αυτό θα φανεί σε 15 ημέρες» τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Για μέτρα στις διακοπές και παραλίες

«Η θάλασσα είναι ασφαλής, η πισίνα το ίδιο. Παίρνουμε μέτρα στην παραλία, στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία κλπ αλλάζει τελείως ο τρόπος που κινούμαστε και ζούμε» σχολίασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here