Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Ναυάγιο αλιευτικού με 600 μετανάστες ανοικτά της Λιβύης

Αλλη μια ναυτική τραγωδία με θύματα μετανάστες στη Μεσόγειο, στιγματίζει την Ευρώπη και την μεταναστευτική της πολιτική.

Αλιευτικό με εκατοντάδες μετανάστες ναυάγησε ανοιχτά της Λιβύης. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στο πλοιάριο επέβαιναν τουλάχιστον 600 άνθρωποι και φέρονται να έχουν διασωθεί περίπου 250 από αυτούς.

Μεταξύ των διασωθέντων, όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, είναι 17 γυναίκες και ένα πεντάχρονο αγόρι.

Το πλοίο με τους μετανάστες εξέπεμψε SOS και στο σημείο έσπευσαν αρχικά δύο πλοία, το Dignity 1 των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και το δεύτερο το Le Niamh του ιρλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση 15 μιλίων από τα παράλια της Λιβύης. Στη συνέχεια στην περιοχή έφτασαν και σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής.

Το υπερφορτωμένο αλιευτικό είχε ζητήσει τη βοήθεια των ιταλικών αρχών νωρίς το πρωί και βυθίστηκε όταν έφτασε στο σημείο το πρώτο σωστικό σκάφος, ανέφερε εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε έκθεσή του έκανε λόγο για τουλάχιστον 2.000 νεκρούς πρόσφυγες στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2015.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here