Ατελείωτο αλαλούμ με τους φόρους στη ΝΔ-Σταϊκούρας διαψεύδει στον αέρα Μητσοτάκη για ΦΠΑ

Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι τραγελαφική και αρκούντως διασκεδαστική αλλά δυστυχώς είναι σκέτο τραγική, καθώς αφορά το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, με υποσχέσεις μείωσης φόρων που αποδεικνύονται σαπουνόφουσκες. Πρόκειται ίσως, για την μεγαλύτερη προεκλογική επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των ψηφοφόρων α’π ‘ενα κόμμα, όπου ο αρχηγός του, διαψεύδεται πανηγυρικά από τον αρμόδιο του οικονομικού αέρα στον αέρα!

Ο κ. Σταϊκούρας, ηταν σαφής στην ΕΡΤ: Καμία μείωση ΦΠΑ στην εστίαση, αφού η μείωση έχει ήδη χηφιστεί και ισχύει, όπως ειπε από την σημερινή κυβέρνηση.

Ελα όμως που πριν δύο μέρες στη Κρήτη, μιλώντας στο Κρήτη TV, ο αρχηγός του, Κυριάκο Μητσοτάκης, σε τηλεοτική του συνέντευξη, έλεγε με ύφος χιλίων καρδιναλίων: Εγώ δεν είπε ότι θα μειώσω τον ΦΠΑ. Το 2020. θα μειώσω τον ΦΠΑ μόνο στην εστίαση!!!

Προφανώς δεν του είχε πει κανείς, ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13%  έχει ψηφιστεί και ισχύει ήδη.

Εκτός εάν ήθελε να πεί ότι θα μειώσει κι άλλο τον συντελεστή, από το 13% ας πούμε στο 11%. Ομως αυτο ειναι άλλο πράγμα και προφανώς μια μείωση του συντελεστή, δεν μπορεί να γίνει μόνο για μια υπηρεσία, την εστίαση, αλλά θα πρέπει να είναι γενική και να αφορά όλα τα προϊόντα που υπάγονται σε αυτόν.

Οπότε δύο τινά συμβαίνουν:

Είτε ο κ. Μητσοτάκης είναι παντελώς άσχετος από απλά οικονομικά, δεν κατανοεί τι του λένε και πετάει ότι καταλαβαίνει, οπότε είναι απολύτως επικίνδυνος για πρωθυπουργός

Είτε εσκεμμένα υπόσχεται διάφορα πράγματα γνωρίζοντας ότι λέει ψέμματα χωρίς να τον ενδιαφέρει, γεγονός που έχει ως συνέπεια να τον διαψεύδει δύο μέρες μετά, ο ίδιος ο στενός συνεργάτης του στα οικονομικά. Οπότε είναι δύο φορές επικίνδυνος για τη θέση.

Διαλέγετε και παίρνετε. Οτι και να πιστεύετε όμως, η ουσία είναι μία και καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα: Καμία εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις κούφιες υποσχέσεις του.

Για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here