Αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο επειδή φοβήθηκε και μετά μάζεψε τον κάλυκα

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο επειδή του γάβγισε και τον κυνηγησε ενώ επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Εν συνεχεία, μαζί με συναδέλφους του αναζήτησαν τον κάλυκα και έφυγαν λέγοντας στους αυτόπτες που ειχαν ακουσει τον πυροβολισμό και είχαν βγει στο δρόμο (σε οδό του Ταύρου), ότι έκαναν έρευνα για μια διάρρηξη.

«Τίποτα μην ανησυχείτε. Ειδοποιηθήκαμε ότι χτυπάει ένας συναγερμός και ψάχνουμε εάν υπάρχει κάποια παραβίαση. Μπείτε καλύτερα στο σπιτι» φέρονται να ειπαν.

Οι αστυνομικοί έψαχναν με φακους κατά πάσα πιθανότητα τον κάλυκα για να μην αφήσουν πειστήρια και έφυγαν χωρίς να ρίξουν ούτε μια ματιά στο πληγωμένο ζώο, μα ούτε και οι γειτονες κατάλαβαν τι ειχε συμβει επειδή ακομα δεν ειχε φέξει και είτε δεν είδαν το πληγωμένο σκυλί είτε δεν σνέδεσαν τα γεγονότα αμέσως είτε απλά δεν ενδιαφέρθηκαν για το σκύλο.

Το σκυλάκι βρέθηκε με τραύμα στο αριστερό του πόδι όταν αργοτερα ξημέρωσε και τότε οι γείτονες συνέδεσαν τα γεγονότα και κατέληξαν στο συμπέρασμα του τι έψαχναν οι αστυνομικοί μέσα στο σκοταδι -τον κάλυκα. Προφανώς (και ανοήτως) ήλπιζαν ότι ο πυροβολισμός του ζώου δεν θα συνδεόταν μαζι τους αν έπαιρναν τον κάλυκα, τη στιγμή που όλοι τους είδαν να ψάχνουν και θα μπορούσαν να είχαν δει και το σκυλο αποβραδίς.

Είναι δε απίστευτος ο ισχυρισμός ότι φοβήθηκε, γιατί απλούστατα μπορουσε να πατήσει γκάζι και να φυγει, όπως κάνουν όλοι όσοι έχουν μοτοσικλέτα, όμως επέλεξε να σταματήσει, να βγάλει το όπλο και να πυροβολησει, χωρίς το σκυλί διόλου να του επιτεθεί -όταν σταμάτησε δηλαδή για να το σκοτώσει, ο σκύλος δεν επιτέθηκε, απλά γάβγιζε, και αυτό αποδεικνύεται απο το γεγονός ότι ο αστυνομικός δεν φέρει τραύμα. Ο δε σκύλος ειναι τραυματισμένος στο αριστερό του πόδι που δειχνει και τη φορά της σφαίρας.

Σχηματίσθηκε ήδη δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού για άσκοπους πυροβολισμούς και κακοποίηση ζώου

Ο αστυνομικός μάλιστα συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ήδη διενεργείται ΕΔΕ από την υπηρεσία του.

Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό συνέβη λίγο γύρω στις 4-5 σήμερα τα ξημερώματα.

Ο αστυνομικός φέρεται να είπε στους ανωτέρους του ότι πυροβόλησε επειδή τρόμαξε.

Το άτυχο σκυλί παρέμεινε για ώρες αβοήθητο, μέχρι το επόμενο πρωί να εντοπιστεί από άλλους γείτονες με ένα διαμπερές τραύμα στο μπροστινό αριστερό πόδι. Η σφαίρα το πέτυχε στο πόδι και όχι σε ζωτικά όργανα ή στα οστά. Διαπέρασε το πόδι και βγήκε από την άλλη πλευρά του.

Ο αστυνομικός ανέφερε τελικά το περιστατικό στην υπηρεσία του γιατί κτάλαβε ότι δεν μπορούσε να το κρύψει αφού και ο ιδιος και οι συνάδελφοί του είχαν γίνει αντιληπτοι απο περιοίκους.

Πηγή: dikastiko.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here