Αστυνομικός πυρoβολεί κατά λάθος σε ομιλία του Ολάντ-Δύο ελαφρά τραυματίες (βίντεο)

 

Αστυνομικός πυροβόλησε σήμερα κατά λάθος με το όπλο του, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά δύο ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μιας σιδηροδρομικής γραμμής στο δυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Γάλλου ηγέτη, κοντά στην Ανγκουλέμ, ο αστυνομικός, στέλεχος μιας ειδικής μονάδας που είχε πάει για να ενισχύσει την ασφάλεια της εκδήλωσης, ο οποίος βρισκόταν σε μια στέγη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο που μιλούσε ο Ολάντ, έκανε ένα «λάθος χειρισμό αλλάζοντας την θέση» του όπλου, που εκπυρσοκρότησε, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

«Η σφαίρα άγγιξε ελαφρά τη γάμπα ενός ανθρώπου και κατέληξε στην γάμπα ενός άλλου» διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Στο βίντεο με την ομιλία του προέδρου ακούγεται ένας δυνατός κρότος.

«Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό» λέει ο Ολάντ, κατόπιν κοιτάζει προς τα αριστερά του και λέει «δεν νομίζω».

Οι δύο τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο προτού απομακρυνθούν από πυροσβέστες, οι οποίοι από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν ότι υπέστησαν «ελαφρά τραύματα».

Έπειτα από μια σύντομη διακοπή, ο Φρανσουά Ολάντ συνέχισε την ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων των υποδομών της Γραμμής Υπερταχείας (LGV) Τουρ (κεντροδυτική Γαλλία)- Μπορντό (νοτιοδυτική Γαλλία), περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα, όπως έγινε επίσημα γνωστό.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here