Αστυνομικός με πολιτικά έγινε «τσακωτός» να παρακολουθεί το συνέδριό του ΠΑΜΕ

Μέλη του ΠΑΜΕ ανελήφθησαν αστυνομικό με πολιτικά να παρακολουθεί το συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, τού αφαίρεσαν την ταυτότητα και κατήγγειλαν την παρουσία της αστυνομίας στο συνέδριο

«Είχε ανεβεί απλώς να δει τι γίνεται» είπε ο διοικητής που που κλήθηκε να τον παραλάβει απο την έξοδο του συνεδριακού κεντρου.

Η παρουσία του αστυνομικού της ασφάλειας προκάλεσε εντονες αντιδράσεις σε όσους μετείχαν στο 33ο συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται σε ξενοδοχείο της πόλης.

Όταν μάλιστα αρχικά εργαζόμενοι που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα διεξαγωγής του συνεδρίου, αντιλήφθηκαν την παρουσία του αστυνομικού, που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα, και επιχείρησαν να του πάρουν την ταυτότητα για να διαπιστώσουν αν είναι υπηρεσιακή, ακολούθησε συμπλοκή και ένταση. Μέλη του ΠΑΜΕ του αφαίρεσαν τελικά την ταυτότητα και κατήγγειλαν την παρουσία της αστυνομίας στο συνέδριο είτε για να τους παρακολουθεί είτε και για να παρεμβαινει με «προτάσεις» (δεν ξέρουμε ποιο ήταν το πλάνο)

«Συνέδριο εργατικό δεν θα γίνει με τέτοιους όρους» είπε ο γραμματέας του ΕΚΘ και επικεφαλής της παράταξης Εργατική Ενότητα, Λεωνίδας Στολτίδης, απευθυνόμενος σε παρόντες δημοσιογράφους. «Το συνέδριο θα γίνει από εργαζόμενους και εργάτες χωρίς καμία παρέμβαση και καθοδήγηση από αυτούς που έχουν τσακίσει τη ζωή μας».

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι οδήγησαν τον αστυνομικό στην είσοδο του ξενοδοχείου, από όπου τον παρέλαβε ο διοικητής του, που είπε και το αμίμητοι «ο αστυνομικός της ασφάλειας ανέβηκε στον χώρο του συνεδρίου απλά για να δει τι γίνεται».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here