Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν χθες βράδυ με διαδηλωτές στη Βηρυτό

Καζάνι που βράζει είναι ο Λίβανος μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού που άφησαν πίσω περισσότερους από 149 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες, δεκάδες αγνοούμενους και μια κατεστραμμένη πρωτεύουσα. Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν χθες βράδυ με διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους ενάντια στην ανικανότητα και την διαφθορά των αρχών.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων χθες βράδυ για να διαλύσουν δεκάδες οργισμένους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Ομάδες νεαρών προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και οχήματα και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών. Μετά την επέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκαν τραυματισμοί και συλλήψεις.
Όπως ανακοίνωσε ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας ήδη κρατούνται 16 άτομα που εργάζονταν στο λιμάνι της Βηρυτού. Ανάμεσά τους στελέχη του λιμενικού και του τελωνείου, εργάτες συντήρησης και οι προϊστάμενοί τους.

Και όλα αυτά, ενόψει μεγάλης αντικυβερνητικής κινητοποίησης που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και ενώ η χώρα παραμένει βυθισμένη σε μια βαθιά οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here