Αστυνομία στα Πανεπιστήμια: Κάθετα αντίθετος και ο Φορτσάκης

Aποστάσεις από τις θέσεις της κυβέρνησης για το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τα «αστυνομοκρατούμενα» ΑΕΙ που προωθεί η Νέα Δημοκρατία πήρε ο πρώην βουλευτής της και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Ασφάλεια δεν σημαίνει ότι ελέγχεται η πολιτική δράση των φοιτητών, αλίμονο. Ασφάλεια σημαίνει ότι διασφαλίζουμε πως δεν τελούνται πράξεις, οι οποίες απάδουν στον χώρο του πανεπιστημίου και εμπίπτουν στο πλαίσιο ενδεχομένως και του ποινικού δικαίου», είπε αρχικά ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών μιλώντας στο Action24.

«Η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει στο πανεπιστήμιο, ούτε μπορεί να ανατεθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου στην αστυνομία. Κανένας καθηγητής και κανένας φοιτητής δεν θα δεχθεί εύκολα την τοποθέτηση αστυνομίας εντός πανεπιστημίων», τόνισε. «Σε κανένα πανεπιστήμιο, απ’ όσο γνωρίζω, της δυτικής Ευρώπης δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Θ. Φορτσάκης σχολίασε πως η εν λόγω απόφαση για την φύλαξη των πανεπιστημίων «είναι επικοινωνιακού τύπου λύση και δεν θα είναι αποτελεσματική το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν το βρίσκουμε εύκολα αλλού. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βάλουμε την αστυνομία μέσα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here