Αστυνομία: Δεν συλλάβαμε «Τούρκους δημοσιογράφους», αλλά έγινε προσαγωγή τριών υπόπτων

Τουρκικά ΜΜΕ κόπτονται μετά μανίας για τη «σκανδαλώδη σύλληψη» τριών δημοσιογράφων τους στην Αλεξανδρούπολη, αλλά όπως έγινε γνωστό από ελληνικές αστυνομικές πηγές, επρόκειτο για απλή προσαγωγή υπόπτων.

Επίσης τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι χρειάστηκε να παρέμβη ο υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου για την απελευθέρωση των τριών (ενός οπερατέρ, ενός δημοσιογράφου και του οδηγού τους), ενώ η Αστυνομία αναφέρει ότι επρόκειτο για απλή προσαγωγή και διασταύρωση στοιχείων των προσαχθέντων, που κράτησε 3 ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «το μεσημέρι του Σαββάτου τρεις Τούρκοι εντοπίστηκαν επιβαίνοντες σε όχημα κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου και κρίθηκαν ύποπτοι. Προσήχθησαν για έλεγχο και ταυτοποίηση στοιχείων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.»

Οι τρεις Τούρκοι είχαν κάνει γυρίσματα για την επέτειο του πραξικοπήματα στην Τουρκία, αλλά όπως είναι γνωστό απαγορεύεται η κινηματογράφηση σε ορισμένες ευαίσθητες από στρατιωτική άποψη περιοχές. Πιθανόν οι αστυνομικοί να έδειξαν ευαισθησία στο ζήτημα, επειδή η Αλεξανδρούπολη (όπως δείχνει και προχτεσινό δημοσίευμα των Financial Times) παρουσιάζεται ως ξέφραγο αμπέλι για Ρώσους και λοιπούς πράκτορες. Όμως και αντικειμενικά, και στην Τουρκία και σε όλες τις χώρες η φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε χώρους αεροδρομίων χρειάζεται ειδική άδεια για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αυτό το γνώριζαν ασφαλώς και οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που διαμαρτυρήθηκαν «για τη βίαιη σύλληψη», ενώ εμείς αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε αν πήγαιναν τρεις Έλληνες να τραβήξουν πλάνα σε τουρκικό αεροδρόμιο χωρίς άδεια…..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here