Αστραψε και βρόντηξε η Ζωή κατά Στουρνάρα και Παυλόπουλου.Μιλά για πλαστό έγγραφο ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Νέα πυρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο στόχαστρο της προέδρου της Βουλής μπήκε και ο Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή την άρνησή του να προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής για να καταθέσει για την υπόθεση της Ziemens.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία παρίστανται μόνον βουλευτές της  Λαϊκής Ενότητας (Θανάσης Πετράκος και Ραχήλ Μακρή), η κ.Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε «δυστροπούντα» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκανε λόγο για τερτίπια, αναφερόμενη στο θέμα των πρακτικών της συνεδρίασης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, που δεν δίνονται στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, καταφέρθηκε και κατά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία, όπως υπενθύμισε, ανήκει ,διότι δεν συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμα διαλυθεί η Βουλή.

Επιτέθηκε και στην εφημερίδα «Αυγή» για σχετικό δημοσίευμα στο οποίο αναφέρονται, όπως είπε, και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος της. «Πρόκειται για ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μην τον ζορίζεις, μου είπε ο Φλαμπουράρης

Οσον αφορά στην κλήτευση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ενώπιον της Επιτροπής,  η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε συνομιλία της με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Είπε συγκεκριμένα: «Όταν αποστείλαμε τις κλήσεις για την εξέταση του κ. Στουρνάρα ως επιτροπή Θεσμών και και ως επιτροπή ΔΕΚΟ, σε τυχαία συνάντησή μου με τον κ. Φλαμπουράρη στο διάδρομο πρωθυπουργικής πτέρυγας, μου είπε «μην τον ζορίζεις». Του είπα ότι «αυτό που είπες δεν το άκουσα και μην μου κάνεις τέτοιες παρακλήσεις»».

«Ενημέρωσα τον Τσίπρα ο οποίος και  εξεπλάγη», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

« Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι. Η δική μου απόφαση ως προέδρου της Θεσμών είναι η απόφαση της επιτροπής να προσκαλέσει τον κ. Στουρνάρα να εξεταστεί. Αν κάποιοι επιχαίρουν για το γεγονός ότι ο Στουρνάρας με δηλώσεις εμφανίζεται να επιχαίρει των κυβερνητικών μνημονιακών επιλογών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε  η πρόεδρος της Βουλής.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, υποστήριξε ότι «η επιτροπή, εφόσον συνέλθει και συγκροτηθεί, μπορεί να αποφασίσει τη βίαιη προαγωγή. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που δεν παρίστανται, εμποδίζουν τη βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα»

Η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε, κάνοντας και σχόλια, την επιστολή που έστειλε σήμερα Τρίτη ο κ. Στουρνάρας με την οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση, λόγω επιβαρυμένου προγράμματος. Μάλιστα αμφισβητώντας την αξιοπιστία του,  διάβασε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο σπίτι του στη Σύρο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here