Αστείες δικαιολογίες Πέτσα μετά το «κράξιμο» της κυβέρνησης από του FT για το χάδι στο «ξέπλυμα» χρήματος: «Δώσαμε περιθώριο 3 μήνες..»

Το δημοσίευμα των FT για την τροπολογία Σταϊκούρα-Τσιάρα που επιτρέπει να ξεπαγώσουν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία υπόδικων επιχειρηματιών, τραπεζιτών και εφοπλιστών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα διεθνώς, την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και θέλοντας να δικαιολογήσει την κυβερνητική επιλογή είπε ότι οι Financial Times δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν την μεταβατική διάταξη για τις παρελθούσες υποθέσεις που δίνει χρονικό περιθώριο τριών μηνών στον ανακριτή ή στο δικαστικό συμβούλιο, να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την έρευνα της υπόθεσης.

«Έχουμε στείλει απαντητική επιστολή (στους Financial Times) για τις παρελθούσες υποθέσεις. Περιμένουμε σήμερα τη δημοσίευση της επιστολής», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Για «γελοίες δικαιολογίες», έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ  και εξηγεί: «Με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων ελέγχονταν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αποδεσμεύονταν μόνο εάν δικαιώνονταν τελεσίδικα, ενώ τώρα, πριν υπάρξει καν διερεύνηση του κατά πόσο εμπλέκονται όντως σε δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, θα μπορούν να παίρνουν πίσω τα χρήματά τους, ακόμα και αν εν συνεχεία καταδικαστούν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here