Ασκηση «Πυρπολητής» των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο, με σενάριο ανακατάληψης βραχονησίδας-Εικόνες

Στην άσκηση «πυρπολητής» που διεξήχθη στην περιοχή των Δωδεκανήσων συμμετείχαν μονάδες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό). Η άσκηση διετάχθη αιφνιδιαστικά, απέδειξε τα αντανακλαστικά και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και είχε ως βασικό σενάριο την ανακατάληψη βραχονησίδας.

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση.

Στην άσκηση «Πυρπολητής» συμμετείχαν μία φρεγάτα, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, ενώ ένα από τα πλοία Ταχείας Μεταφοράς τύπου «Zubr» μετέφερε, μεταξύ άλλων, προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων. Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων (μονάδες αμφίβιων καταδρομών, αλεξιπτωτιστές, μονάδες υποβρυχίων καταστροφών, πεζοναύτες κ.ά.) μεταφέρθηκαν στην περιοχή των σεναρίων και με άλλους τρόπους, καθώς στην άσκηση ενεπλάκησαν μεταφορικά, αλλά και επιθετικά ελικόπτερα. Τις επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα υποστήριξαν από αέρος μαχητικά αεροσκάφη της Π.Α.

Τουρκικό NTV για «Πυρπολητή»: Οι Ελληνες έκαναν άσκηση ανακατάληψης των Ιμίων

Η άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Πυρπολητής ήταν από τα βασικά θέματα στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ενδεικτικό είναι πως ένα από τα μεγαλύτερα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια το NTV διέκοψε το πρόγραμμα του και μετέδωσε έκτακτο δελτίο με την είδηση της Ασκησης.
Μάλιστα την παρουσίασαν ως «Ανακατάληψη των Ιμίων». Μάλιστα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της είδησης προβάλλονταν πλάνα αρχείου από στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

H εφημερίδα Milliyet  μιλά για εμπρηστική πρακτική ενώ η Star  γράφει πως «Ο Έλληνας «εμπρηστής» τρελαίνεται». «Άλλη μια κίνηση από την Αθήνα για την αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε 12 νησιά ξεκίνησε μια άσκηση που ονομάζεται «Πυρπολητής. Χρησιμοποιώντας το «ψευδώνυμο» των Ελλήνων στρατιωτών που έκαψαν τα οθωμανικά πλοία τροφοδότησε σχόλια η Ελλάδα θέλει «ένα σκηνικό» έντασης», αναφέρει η Star.

Στην ιστοσελίδα internethaber αναδημοσιεύεται το βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου NTV και τονίζεται: «Η Ελλάδα έκανε ακόμη ένα βήμα για να ανεβάσει την ένταση στο Αιγαίο. Η άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας επανέφερε μνήμες από την Κρίση των Ιμίων».

Πηγή: Ασκηση «Πυρπολητής»: Οι Ενοπλες Δυνάμεις εντυπωσίασαν και έδειξαν ποιος κάνει κουμάντο στο Αιγαίο [εικόνες] | iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here