Ασκηση «ανορθόδοξου πολέμου» στη Βόρειο Ελλάδα

‘Ασκηση  «ανορθόδοξου πολέμου» άρχισε σήμερα στην βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των χωριών Μεγάλη Παναγία, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Βαρβάρα και Ιερισσός

Η άσκηση γίνεται από το «Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου»  και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Πέμπτη

Ο δήμος Αριστοτέλη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους δημότες του για το τι πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια της άσκησης προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε τους δημότες Αριστοτέλη, ότι κατόπιν σχετικής ειδοποίησης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου, από την Πέμπτη 07-12-2017 έως την Πέμπτη 13-12-2017, στην ευρύτερη περιοχή των χωριών Μεγάλη Παναγία, Νεοχωρίου, Σταγείρων, Στρατονίκης, Βαρβάρας, Στανού και Ιερισσού, θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική άσκηση χωρίς να πραγματοποιηθούν πραγματικά πυρά.

Ενημέρωση Κοινού:

  • Στην παραπάνω εκπαίδευση, θα συμμετέχουν Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενδεδυμένα με φθαρμένες και παραποιημένες στολές παραλλαγής και χωρίς κάλυμμα κεφαλής.
  • Οι ασκούμενοι θα φέρουν ειδικό δελτίο ταυτότητας- αναγνώρισης, θεωρημένο από το ΚΕΑΠ και θα κινούνται σε μικρές ομάδες.
  • Προς αποφυγή πιθανού ατυχήματος και με σκοπό την επιτυχία της προαναφερθείσας άσκησης, οι κάτοικοι παρακαλούνται να συνεργαστούν με το ΚΕΑΠ, όπως παρακάτω:
  • Ασκούμενος που θα γίνει αντιληπτός από τους κατοίκους, να μη ταυτίζεται με παράτυπο μετανάστη ή λοιπούς περιφερόμενους και να ειδοποιείται το ΚΕΑΠ, για την περιοχή στην οποία έγινε αντιληπτός.
  • Να μην παρέχονται στους εκπαιδευόμενους νερό, φαγητό, διαμονή καθώς επίσης και ευκολίες μεταφοράς, καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στον σκοπό της άσκησης.
  • Να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή από τυχόν κυνηγούς, που θα βρίσκονται στην περιοχή, σε περίπτωση προσέγγισής τους στο χώρο της άσκησης
  • Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΑΠ (ΡΕΝΤΙΝΑ) και συγκεκριμένα στους Τχη (ΠΖ) Χαράλαμπο Μούγιο (κιν: 6945847604) και στον Ανθλγό (ΠΖ) Αναστάσιο Λιούκα (κιν: 6955425031), καθώς και στο τηλέφωνο 23970-56314, όλες τις ώρες κατά τις προαναφερθείσες μέρες».

Η εκπαιδευση στον ανορθόδοξο πολεμο έχει ως στόχο την μετακινηση στρατού σε κατοικημένες περιοχές για αντιμετώπιση ανταρτοπόλεμου στην ίδια τη χώρα ή τη μετακινηση του σε κατοικημένες περιοχές εχθρικής χώρας. Ο «ανορθόδοξος πολεμος» χρησιμοποιείται ως όρος σε αντιδιαστολή προς τον συμβατικό πολεμο τακτικών δυνάμεων

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here