Ασφαλιστικά ταμεία: Παράταση μέχρι 26 Ιουνίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

 

Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ

Παράταση μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 παίρνει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την οποία έκανε δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής», το οποίο αναμένεται την Παρασκευή να ψηφιστεί στη Βουλή. Στο κείμενο το οποίο συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δελημήτρος, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Σάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Σταθάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναφέρεται:

Α. ) Η προθεσμία της παρ.1 του άρθρου 19 του ν.4324/2015 (Α΄44) για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης, παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 26η /6ου/2015. H παράταση της προηγούμενης παραγράφου ισχύει και για τους οφειλέτες της  παρ.8 του άρθρου 28 του ν. 4321/15.

Β) Η παράταση της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύει για οφειλές που οφείλονται σε οφειλές από μισθώματα ακινήτων ιδιοκτησίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο κ. Στρατούλης, μέχρι στιγμής στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί οφειλές της τάξης των 4,2 δισ. ευρώ, δηλαδή αίτηση υπαγωγής στους όρους της έχουν κάνει περίπου 200.000 οφειλέτες (το 92% είναι νέες οφειλές) και τα ταμεία ασφάλισης από την πρώτη δόση εισέπραξαν περίπου 150 εκατ. ευρώ (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα SOS της ρύθμισης των 100 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here