Ασφαλιστικό: Ψηφίζεται σήμερα-Συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο κέντρο

Προς ψήφιση θα τεθεί το απόγευμα στη Βουλή και μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)».

Χθες σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ήρθε για να μείνει, ενώ υποστήριξε ότι «εάν ήμασταν απελευθερωμένοι από τις κομματικές μας αναφορές», θα υπερψήφιζαν το νέο ασφαλιστικό εκτός από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσω της πρώην υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό αλλά και επί της διάταξης που σχετίζεται με την «13η σύνταξη».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό

Στο μεταξύ με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00, έξω από το κτίριο της Βουλής, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο στις 18:30 στα Προπύλαια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων.

Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση για αποκλειστικά δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here