Αρτεμισία Μεγάλου: «Φάληρο, πόλη για να ζείς»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
Η Αρτεμισία γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι το πρώτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Τελειώνοντας τις σπουδές της εργάστηκε σε μη κερδοσκοπικούς πολιτιστικούς  και επιστημονικούς φορείς (Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία) με όραμά της μια κοινωνία πιο λειτουργική, δίκαιη και ίση για όλους. Μέλημά της η οικολογία, ο πολιτισμός, η ποιότητα ζωής των ανθρώπων και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν στα παιδιά. Από το 2009 ζει στο Π. Φάληρο. Έχει εκλεγεί ως Γραμματέας Γονέων και Κηδεμόνων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου. Είναι παντρεμένη με τον Γρηγόρη Νικολαΐδη κι έχουν δύο παιδιά, τον Αναστάση και τη Λήδα.  Εργάζεται στην Inventics.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ειναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό Δημοκρατική Συμπαράταξη Παλαιού Φαλήρου του Νίκου Κατσένη.
-Πως πήρατε την απόφαση αυτή;
Ενώ είμαστε από τους πιο πλούσιους δήμους και ο επί τόσα έτη δήμαρχός μας διαφημίζει το αποθεματικό μας αλλά δεν έχουν γίνει πράγματα που θα έκαναν το δήμο μας πρότυπο. Τα πεζοδρόμια σε πάρα πολλά σημεία είναι σε άθλια κατάσταση, οι παιδικές χαρές δεν καθαρίζονται όσα συχνά πρέπει.
– Έχει πάντως αναπτυχθεί πολύ ο Φλοίσβος…
Παλαιό Φάληρο δεν είναι μόνο ο Φλοίσβος και η Αγίου Αλεξάνδρου αλλά και η Αμφιθέας και η Κοψαχείλα και η Αγία Βαρβάρα.
-Οι προτεραιότητές σας;
 Έχουμε έναν όμορφα απλωμένο δήμο με πολλές δυνατότητες που πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή να αξιοποιηθούν.
*Ένας Δήμος πιο εκσυγχρονισμένος, πιο λειτουργικός με άμεσα αποτελέσματα στη ζωή του πολίτη μέσα από έξυπνες εφαρμογές με την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη. Είμαστε ο πρώτος δήμος όπου περήφανα διαφημίστηκε ότι μπήκε η οπτική ίνα στις τηλεπικοινωνίες αλλά αλήθεια πόσα άμεσα εξυπηρετούνται τα αιτήματα των πολιτών μας; Η ιστοσελίδα μας είναι δύσχρηστη με καμία άμεση απάντηση των φορέων σε θέματα όπως κοπή δέντρων, συλλογή εγκατελειμμένων οχημάτων.
*Πλατφόρμα εργατικού δυναμικού και εργοδοτών ώστε να υπάρχει άμεση απορρόφηση των δημοτών μας στις επιχειρήσεις του Φαλήρου.
*Ανοιχτό, δημόσιο forum διαλόγου στην ιστοσελίδα του Δήμου με ερωτήσεις στο Δήμαρχο ή στα μέλη του ΔΣ
-Φαντάζομαι πως η Παιδεία είναι σε περίοπτη θέση  στον σχεδιασμό που κάνετε…
Βεβαίως. Προτεραιότητα του τμήματος παιδείας ο εξωραϊσμός όλων των σχολείων του Δήμου (βάψιμο τάξεων, καθαρισμός θρανίων, αλλαγή ηχομονωτικών plexiglass)  με σειρά προτεραιότητας, βάσει παλαιότητας και ο εξοπλισμός τους (αλλαγή ταρτάν στα προαύλια, μπασκέτες, μπάλες κλπ) με τα απαραίτητα λειτουργικά είδη.
*Δημιουργία Δομών ΚΔΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 5-12 ετών για απογευματινή απασχόληση ή και κατά περίπτωση πρωινής όταν συντρέχει λόγος απεργιών εκπαιδευτικών, μαθητικών αργιών
Τα ΚΔΑΠ είναι μία δομή που την υλοποιούν οι δήμοι μέσω ΕΣΠΑ από το 2006…
*Εκσυγχρονισμός της παιδικής βιβλιοθήκης με υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αφιερώματα, δημιουργία ιστοσελίδας (π.χ. http://nikaiarentislib.blogspot.com/  ή σελίδας fb για άμεση ενημέρωση
*Δημοτική Συγκοινωνία
*Πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές Δράσεις σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση και Νιάρχος
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here