Αρση ασυλίας του Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή ζητεί ο εισαγγελέας διαφθοράς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητεί την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου υπέβαλε ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. 

Με έγγραφό του ο κ.Δραγάτσης ζητεί να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα  για άρση της ασυλίας του αντιπροέδρου της Βουλής σχετικά με τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξέπλυματος βρωμικου χρήματος. Αφορούν σύμφωνα με όσα καταγγέλονται, την μη έκδοση αποδειξης για αμοιβή περίπου ένός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε απο διεκπεραιώσΗ υπόθεσης που χειρίστηκε ως δικηγόρος πριν από πολλά χρόνια. Η υπόθεση ξέκίνησε όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο οτι δεν τους απέδωσε  το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και απο τον έλεγχο , φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Από την πλευρά του, ο κ.Μητρόπουλος αμφισβητεί την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια. Αυτό όμως δεν σταματά την πονική διαδικασία που κινεί ο οικονομιός εισαγγελέας καθώς αναφέρεται ότι ο φόρος που έπρεπε να καταβάλλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι 940.000 ευρω. Ο κ.Μητρόπουλος πάντως , δεδομένου ότι έχει προσφύγει στα δικαστήρια , δεν έκανε αίτηση υπαγωγής στον νόμο Βαλαβάνη, κάτι το οποίο θα σταματούσε την ποινική διαδικασία.

Η απάντηση Αλ.Μητρόπουλου

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στο διαδίκτυο ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης ζήτησε την άρση ασυλίας μου για φορολογική μου εκκρεμότητα, οφείλω στον ελληνικό λαό τις παρακάτω εξηγήσεις:

α)Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1453/2015 Πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την υπ’ αριθ. 525/23-3-2015  Γνωμοδότησή του, που εκδόθηκαν μετά από σχετικό ερώτημα της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ κ. Κατερίνας Σαββαΐδου (ΔΕΛ Β1021392/ΕΞ 2015), η φορολογική μου υπόθεση είναι παραγεγραμμένη προ πολλών ετών.

β)Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 677/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας (προδικαστική) και την υπ’ αριθ. 3752/2015 (τελεσίδικη), το πρόστιμο που μου επεβλήθη για δικηγορική αμοιβή που εισέπραξα προ 16 ετών (1999) στο εξωτερικό, εκτός από παραγεγραμμένο, κρίθηκε (σχεδόν στο σύνολό του) και στην ουσία παράνομο, επειδή ήδη είχα νομίμως και πλήρως φορολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3259/2004 («επαναπατρισμός κεφαλαίων»).

γ)Όλα τα παραπάνω έγγραφα είχα γνωστοποιήσει με δική μου επιμέλεια στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, Προϊστάμενο του κ. Γ. Δραγάτση, με το υπ’ αριθ. 13018/28-5-2015  έγγραφό μου.

δ)Αντίστοιχο αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση στις 7-11-2013 (αριθ. 6268/2013) που είχε αποσταλεί στη Βουλή στις 8-11-2013 (αριθ. 5573/2013), με το οποίο ζητούσε τον έλεγχο της περιουσιακής μου κατάστασης, είχε απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στις 21-11-2013.

ΚΑΛΩ άμεσα τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας υπεύθυνο για τη Διαφθορά κ. Παναγιώτη Νικολούδη να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή μου από Υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here