Αρσάκεια Σχολεία: Τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα οι απόφοιτοι μετά την επιστολή-καταγγελία

Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθούν τη Δευτέρα απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων μετά την επιστολή-καταγγελία για διάφορες μορφές παρενόχλησης από εκπαιδευτικούς.

Οι απόφοιτοι θα κληθούν έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αντικείμενο την διερεύνηση καταγγελιών των 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών, ψυχολογικών και λεκτικών προσβολών από εκπαιδευτικούς.

Μετά την υποβολή του αιτήματος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, που προανήγγειλε την Παρασκευή ο πρόεδρος καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Οι 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018, σε επιστολή τους προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, αναφέρουν ότι γνωρίζουν για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Κάνουν λόγο για «μια διαχρονική νοοτροπία κάποιων και παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here