Αrrivalς -departureς- Station 2: Συνέντευξη του Ηλία Βογιατζηδάκη

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

« Αναχώρηση. Φτάνω. Τα κλειδιά σου μην ξεχάσεις! Άδεια εισόδου στη χώρα. Σκάλες. Ράγες. Θάλασσα. Υπόγειο. Φως».
Στα πλαίσια του φεστιβάλ, Athens Fringe Live, η θεατρική ομάδα PartSuspended καθοδηγούμενη από τη Χάρη Μαρίνη, παρουσιάζει στο Βρυσάκι την Τρίτη 30 Ιουνίου στις  21:00 την παράσταση « Arrivals-Departures: Station 2».
Ο ηθοποιός Ηλίας Βογιατζηδάκης , ο ένας εκ των τεσσάρων ηθοποιών που συμμετέχουν, μας  μίλησε για την παράσταση, η οποία βασίζεται στο σωματικό και εικαστικό επινοητικό θέατρο.
« Η παράσταση Arrivals-Departures ξεκίνησε από τον Λονδίνο και τώρα καταφθάνει στην Αθήνα, όπου είναι ο δεύτερος σταθμός της. Η σκηνοθέτης μας  Χάρη Μαρίνη, που ζει  και εργάζεται στο Λονδίνο, θέλησε να φέρει την παράσταση και στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ίδια ιδέα αλλά αυτή την φορά συμμετέχουν Έλληνες ηθοποιοί.
Η παράσταση έχει να κάνει με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις στη ζωή μας. Τι σημαίνει φεύγω, τι σημαίνει εγκαταλείπω, έρχομαι, περιμένω;  Θέτει αυτά τα ερωτήματα και τα αναμοχλεύει μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηθοποιών, που ξετυλίγονται πάνω στη σκηνή.
Η παράσταση χτίστηκε πάνω σε αυτοσχεδιασμούς,  οι οποίοι προέκυψαν από τις αυτόνομες ιστορίες που συνέθεσε κάθε ηθοποιός. Ο καθένας μας έφτιαξε την δική του ιστορία.
Ξεκινήσαμε από μια κίνηση, μετά βρήκαμε κάποια βασικά ρήματα και από αυτά κάποια αντικείμενα και με αυτόν τον αλυσιδωτό τρόπο, γεννήθηκε μία ιστορία.
Ο δικός μου χαρακτήρας πρόκειται για έναν φοιτητή που θέλει να φύγει από τη χώρα και από τη γη ακόμα, γιατί έχει απογοητευτεί.  Θέλει να κάνει ένα ταξίδι που μοιάζει σα μία μικρή αυτοκτονία. Νιώθει μόνος, ό,τι δεν ανήκει πουθενά και δεν έχει τίποτα. Φαντάζεται το μέλλον του.
Η συνθήκη, που ενώνει τους  4 ηθοποιούς που αφηγούνται  τις  ιστορίες του, είναι ότι πρόκειται για συνεπιβάτες, συνταξιδιώτες σε ένα ανοιχτό πλαίσιο μεταφορικού μέσου, τρένο-αεροπλάνο-καράβι-αερόστατο. Δεν ταξιδεύουν όμως όλοι προς τον ίδιο προορισμό…
Η παράστασή μας ακουμπάει πολύ πάνω στο σήμερα. Μας αφορούν όλους οι έννοιες φεύγω, εγκαταλείπω, φαντάζομαι που θέλω να πάω. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι περισσότεροι νέοι φεύγουν ή θέλουν να φύγουν».

Συντελεστές: Θεατρική Ομάδα PartSuspended
Δημιουργία: Ομάδα PartSuspended
Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Χάρη Μαρίνη
Παίζουν: Ηλίας Βογιατζηδάκης, ΕιρήνηΓλαμπεδάκη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Χάρη Μαρίνη, ΥρώΜιχαλακάκου, ,Νάνσυ Παπακωνταντίνου, Ευγενία Χερουβείμ
Μουσικήσύνθεση: Δημήτρης Παλαιογιάννης
Video editing: Χρήστος Ραχιώτης
Φωτογραφία: ΒαγγέληςΝικολακόπουλος
Ηχοληψία: ΧάρηςΞεΐνης
Ειδικοίσυνεργάτες: Camilla Canocchi, Saskia Fischer, ΕιρήνηΚεκάτου, ΘοδωρήςΚομίνης, Μαριλένα Τριανταφυλλίδου, ΄Αννα Χαλικιά, ΑρκαδίαΨάλτη, Matthew Williams
Ευχαριστούμε τους Σταυρούλα Βιδάλη, Ειρήνη Ζέρβα, Βέρα Κίτνα, ΑγγελικήΚυριακάκου, ‘Αρια Πετικά, Αλέκο Σακελαρίου, Κρίστι Σταυρίδη και Μαρίνα Ταμπή για την πολύτιμη βοήθειάτους

Βρυσακίου 17,Μοναστηράκι
Τρίτη 30  ΙουνίουΏρα: 21:00 Πληροφορίες: 210 3210179

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here