Άρον-άρον μάζεψε η Παπανάτσιου τις αυξήσεις σε διευθυντές ΔΕΚΟ

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου  με ανεξήγητο αυτοματισμό κατέθεσε  τροπολογία για να αυξησει κατά σχεδόν  3000 ευρώ  τους μισθούς των «αδικημενων» διευθυντών ΔΕΚΟ την ίδια μέρα που το κράτος άνοιγε  λογαριασμό στην Τράπεζα Ελλάδος για έρανο ουσιαστικά, ώστε να μπορέσει να στηρίξει τους πληγέντες της πυρκαγιάς.

Και σαν τον Ιανό, με το ένα χέρι  ζητιανεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας και με το άλλο μοιράζουμε σε «ευπαθείς ομάδες» διευθυντών. Η αναλγησία που κρυβεται πίσω από την απόφαση κάνει και τον καλόπιστο πολίτη να αναρωτηθεί αν είναι καλύτερα  τα λεφτά που θα έβαζε στο λογαριασμό της Τράπεζας Ελλάδας να τα δώσει καλύτερα  στο χέρι των παθόντων -έστω και με κινδυνο να πέσει σε «μαϊμού πυρόπληκτο.

Γιατί ο πολίτης πρέπει να έχει μια στοιχειώδη εμπιστοσύνη όχι μόνον στην ηθική της πολιτείας, αλλά και στο κοινωνικό  κριτήριό της ως προς τη διαχείριση.

Το τραγελαφικό είναι ότι  διαμαρτύρεται για την τροπολογία η ΝΔ, που κόπτετο από την αρχή της κρίσης ότι «καλά στελέχη για διευθυντές ΔΕΚΟ δεν βρίσκεις με γελοίους μισθούς». Τουτέστιν πάντα θεωρούσε ότι έπρεπε να αμοίβει καλά τους επικεφαλής των ΔΕΚΟ για «να έχουμε σε αυτά τα πόστα ατομα με εμπειρία και διεθνή ει δυνατόν διάκριση στον τομέα τους». Όμως τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την αύξηση, η ΝΔ ένιωσε ιερή αγανάκτηση και διαρρηγνύει τα ιμάτια της ως φιλανθρωποτέρα (η πάντως εξυπνοτέρα) του υπολοίπου πολιτικού φάσματος.

Πλην όμως ο φαρισαϊσμός της ΝΔ δεν απαλλάσσει την  κ. Παπανάτσιου από το γεγονός ότι απέδειξε πόσο πολλά χωρίζουν έναν τεχνοκράτη από έναν κανονικό άνθρωπο

Η τροπολογία αύξανε τους μισθούς προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here