Αρνείται ότι βομβάρδισε αμάχους ο τουρκικός στρατός

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ο τουρκικός στρατός αρνείται ότι προχώρησε σε βομβαρδισμό Κούρδων αμάχων στο χωριό Ζαργκάλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες.

Οι αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν το Σάββατο στο βόρειο Ιράκ, ανατολικά της Αρμπίλ, πρωτεύουσας του Ιρακινού Κουρδιστάν και όπως ανακοινώθηκε ο στόχος ήταν ένα καταφύγιο των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

«Οι στόχοι στο βόρειο Ιράκ και στο εσωτερικό της Τουρκίας επιλέγονται από ικανό προσωπικό, βάσει επιβεβαιωμένων οπτικών δεδομένων και έπειτα από πολύ λεπτομερή και ενδελεχή έρευνα», ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός και πρόσθεσε ότι μια έρευνα που έγινε σχετικά με το εν λόγω χωριό δεν έδειξε ότι υπήρχαν περιοχές κατοικημένες από πολίτες στο πεδίο που βομβαρδίστηκε.

Ωστόσο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα, ενώ άλλοι 15 τραυματίστηκαν.

Ο πόλεμος της Τουρκίας κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους έχει μετατραπεί σχεδόν από την αρχή σε μονομερή πόλεμο κατά του PKK, τερματίζοντας τη περίοδο της εκεχειρίας και των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική αεροπορία, η συντριπτική πλειοψηφία επικεντρώθηκε στους Κούρδους αντάρτες και μόνο τρεις είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here