Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα – Περίπου 3.000 τα κρούσματα και σήμερα

» Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά«, προειδοποίησε μέσω ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, επικαλούμενος και το αμερικανικό CDC (Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

O  Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στο Σκάι αναφέρθηκε  στο τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. «Η μετάλλαξη Δελτα είναι η κυρίαρχη στα κρούσματα στη χώρα μας.  Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων» σημείωσε.

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46. Δήλωσε επίσης ότι τα κρούσματα θα κινηθούν και σήμερα γύρω στα 3.000.

«Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών που είναι πολύ σημαντικό. Συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό πάνω από 75.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση, υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά. Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει», επεσήμανε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here