Αριστερή Πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ: Να δούμε εναλλακτικές επιλογές για τη χώρα

«Είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων», αναφέρεται σε κείμενο που δημοσιεύεται στο iskra.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλταφόρμας στο οποίο τονίζεται πως «η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς».

Στο κείμενο που έχει τίτλο «Οι ‘θεσμοί’ αποθρασύνονται: Απαιτούν επιπλέον μέτρα-λαιμητόμο», ασκείται κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης, καθώς όπως επισημαίνεται οι διαρκείς υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία «ανοίγουν την όρεξη των δανειστών για να αξιώνουν ακόμη περισσότερα και πιο βάρβαρα μέτρα».

Αναφέρεται ακόμη  ότι «στη βάση των τελευταίων εξελίξεων είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει ‘συμφωνία’ προς όφελος του λαού και του τόπου. Η κυβέρνηση, υπό το βάρος των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει, πρέπει και μπορεί να αντιδράσει και θα αντιδράσει στις ιταμές μεθοδεύσεις των πιστωτών, εκπροσωπώντας γνήσια τη λαϊκή βούληση για απαλλαγή της χώρας από τα νεοαποικιακά μνημονιακά δεσμά της κοινωνικής λεηλασίας.

» Η προοπτική για μια συμφωνία, που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, που θα δίνει στην αναγκαία ρευστότητα στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία και θα προβλέπει την αναγκαία βαθιά διαγραφή του αβίωτου χρέους, εντός του υφιστάμενου ασφυκτικού πλαισίου που θέτουν οι κυρίαρχες ευρωατλαντικές ελίτ, μοιάζει να απομακρύνεται περισσότερο παρά ποτέ.».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here