Αρες-μάρες από ΝΔ για τις εξαγγελίες Τσίπρα-Ναι μεν, αλλά..

Με μια ανακοίνωση, δείγμα αμηχανίας και πανικού, η ΝΔ αφού κάνει κριτική στο πρωθυπουργό για προεκλογικό λαϊκισμό, δηλώνει ότι είναι καλοδεχούμενα τα μέτρα μείωσης της φορολογίας, και επιχειρεί να κάνει το ..μάγκα, με κοκορομαχίες για την μη μείωση του αφορολόγητου, για το οποίο ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί η μείωση, κάτι που αφήνουν ανοικτό και οι θεσμοί. 

Ιδού η μνημειώδης ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία. Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα.

Την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους.

Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του για το 2020 είναι ανάξιες σχολιασμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here