Αρειος Πάγος: Να παραπεμφθεί σε δίκη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

«Οχι» είπε ο Αρειος Πάγος στην αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπεται  σε δίκη ο  επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης για υπόθεση εμβάσματος 250.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα, το έμβασμα φαίνεται να συνδέεται με την κατακύρωση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του Ε. Μυτιληναίου, του έργου κατασκευής μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο. Το έργο είχε κατακυρωθεί ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2003 στη ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος περίπου 194 εκατ. ευρώ.
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν πρέπει να αναιρεθεί το επίμαχο βούλευμα γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι  η υπόθεση παραπέμπεται πλέον στο ακροατήριο.
Με βάση το βούλευμα του  Συμβουλίου Εφετών  ο κ. Μυτιληναίος παραπέμπεται  για το αδίκημα της δωροδοκίας, ενώ είχε απαλλαγεί  για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ).
Σε ό,τι αφορά τον Στέργιο Νέζη, σύμφωνα με το βούλευμα παραπέμπεται και για δωροδοκία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Και οι δύο εμπλεκόμενοι , αρνούνται την πράξη που  τους αποδίδεται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου και δεν αφορούσε έργο της ΔΕΗ.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here