Αρχίζει η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή – «Στημενο παραμύθι» κατά τα «Νέα» και την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου θα αρχίσει στο Μικτό Ορκωτό η δίκη για την υπόθεση “Πυθία” με βασικό κατηγορούμενο ένα  πρώην στέλεχος της CIA και μάρτυρες τον Κώστα Αγγελάκη, της ΕΥΠ,  τον πρώην Διευθυντή της ΕΥΠ, Ιωάννη Κοραντή, και τον πρώην υποδιοικητή Σεραφείμ Τσιτσιμπή.

Εντούτοις σήμερα δύο εφημερίδες έχουν αφιερώματα στα οποία «αδειάζουν» το θέμα ως ανυπόστατο ή στημένο, η Εφημερίδα των Συντακτών και τα Νέα

Η «υπόθεση Πυθία» με σχέδιο δολοφονίας κατά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του με αιτία την προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας για τον νότιο ενεργειακό αγωγό (που δεν τον ήθελαν οι Αμερικανοι), τροφοδότησαν πολλά σενάρια.

Τα ΝΕΑ αποκαλύπτουν έγγραφο που αποδεικνύει ότι αυτή η επιχείριση δεν υπήρξε ποτέ και ότι το θέμα κατασκευάστηκε και διοχετεύτηκε για να εξιδανικεύσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει αποστείλει ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και σε όλους τους ασχολουμενους με το θέμα δικαστικούς λειτουργούς, αναφέρει ότι η υπόθεση «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε.

Η υπόθεση στηρίχτηκε στο ότι σύμφωνα με έγγραφο της ΕΥΠ τον Φεβρουάριο του 2009  Ρώσοι πράκτορες απέτρεψαν  την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. Οι ελληνικές αρχές ενημερώνονται μάλιστα εκ των υστέρων από Ρώσο πράκτορα μέσω ελληνικής πηγής. Η διοίκηση της ΕΥΠ υιοθετεί και μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία της χώρας τις πληροφορίες ή την παραπληροφόρηση.

Κανείς δεν αναρωτήθηκε τότε, όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, πως ήταν δυνατόν η φρουρά του Καραμανλή να μην έχει καταλάβει ότι επί μέρες δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Καραμανλή όπου κι αν πήγαινε και πως οι επίδοξοι δολοφόνοι δεν έγιναν αντιληπτοί όπως και τα όπλα και τα εκρηκτικά τα οποία υποτίθεται ότι είχαν.

Στις 13 Ιανουαρίου 2009  ειδικό δελτίο ενημέρωσης που υπέγραφε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής με παραλήπτη τον τότε υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία παρακολούθησης της διαδρομής από το σπίτι στο Μαξίμου, δηλαδή από την Ραφήνα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής και με την χρήση τηλεχειριστηρίου να γίνει έκρηξη.

Εδώ, κάπου εμπλέκουν τον αγωγό South Stream που θα μετέφερε ρωσικό αέριο προς την Ελλάδα.

Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ στέλνει νέο δελτίο ενημέρωσης και σε αυτό αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν για 19 πράκτορες της Ρωσίας οι οποίοι παρακολουθούσαν από τις αρχές Απριλίου 2008 τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή με οχήματα με πλαστές πινακίδες.

Αναφέρεται και σε μια «εμπλοκή» στη Νέα Μάκρη διάρκειας 30 δευτερολέπτων με τους δράστες, οι τελευταίοι διαφεύγουν με μηχανή και αφήνουν πίσω τους  στοιχεία τα οποία όμως όλα μεταφέρθηκαν στη Μόσχα….

Στην ιστορία εμπλέκουν τη νέα γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα, οργανωμένο σχέδιο από δυτικές υπηρεσίες και μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, αναρχικούς, Ρώσους και Αμερικανούς.

Το έγγραφο Ρουμπάτη που τα διαψευδει όλα αυτά, αποχαρακτηρίστηκε πριν από λίγες ημέρες και η απόκρυψή του συντήρησε συνειδητά τα σενάρια ή και τους μύθους για τον πρωθυπουργό – στόχο που μαχόταν για τα εθνικά συμφέροντα αλλά κάποιοι δεν τον άφησαν να υλοποιήσει τα σχέδιά του…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here