Αρχισε να καταθέτει ο Φρουζής-Επικαλέσθηκε και αυτός «πιέσεις» εισαγγελέων-Δεν ξέρει τίποτα για χρηματισμούς και σκάνδαλο Νοvartis

Με την κατάθεση του του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης η ακροαματική διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Novartis  επιχείρησε να διώξει τις ευθύνες από πάνω του σχετικά με το γνωστό σκάνδαλο και να τις μεταφέρει σε άλλα πρόσωπα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Φρουζής δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλαπάκη, τον είχε πιέσει τον Μάιο του 2018, να καταθέσει εναντίον πολιτικών. Μάλιστα —σύμφωνα πάντα με τον Κ. Φρουζή—, η κ. Τουλουπάκη του είχε προτείνει να γίνει ο ίδιος προστατευόμενος μάρτυρας.

Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε ποτέ ούτε ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα.

Η κατάθεση του Κ. Φρουζή θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης στην επιτροπή, όπου θα δεχθεί τις ερωτήσεις των βουλευτών.

Χωρίς Πολάκη και Τζανακόπουλο

Στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής, από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε μόνον ο εισηγητής του, Σπύρος Λάππας. Νωρίτερα, είχαν απορριφθεί:

  • το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς Ν.Δ. και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές του και ότι δεν θέλει να δώσει στη Ν.Δ. τη δυνατότητα να συνεχίσει παρελκυστικές τακτικές, τις οποίες έχουν υιοθετήσει βουλευτές της για το υποτιθέμενο σκάνδαλο της σκευωρίας, καθώς και ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα πρόσχημα στη Ν.Δ. για να καθυστερήσει και άλλο η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Σχολιάζοντας τη στάση της επιτροπής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», κατηγορώντας τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πως «έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here