Άρχισε η μερική αποσυμφόρηση της Λέσβου

Οι πρώτοι 100, από τους συνολικά 2.000 αιτούντες ασύλου, οι οποίοι θα φύγουν από τον καταυλισμό της Μόριας Λέσβου έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, αναχώρησαν σήμερα  με το πλοίο της γραμμής για την Καβάλα.

Θα φιλοξενηθούν σε   νέο καταυλισμό, στη  Βόλβη στη Θεσσαλονίκη, που έχει δυναμικότητα περίπου 1200 ατόμων. Ανάλογες αναχωρήσεις έως και 400 ατόμων τη φορά, θα γίνονται όλη της επόμενη εβδομάδα με πλοία της γραμμής είτε προς Πειραιά είτε προς Καβάλα με προορισμό τη δομή της Βόλβης ή τη δομή του Κατσικά στην περιφέρεια Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, άλλοι 1.000 αιτούντες ασύλου θα αναχωρήσουν μέσα στον Οκτώβριο προς μια τρίτη δομή που θα λειτουργήσει στην περιφέρεια της Πρέβεζας.

Με αυτές τις  μαζικές μετακινήσεις η πολιτεία αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών στις δομές της Λέσβου, αλλά και στην καλύτερη διαβίωση εκείνων που αποχωρουν, καθώς και στην ελάφρυνση του νησιού, το οποίο φιλοξενεί διπλάσιους πρόσφυγες και μετανάστες  απο εκείνους που δικαιολογούν οι δομές του.

Οι 2.000 ή πιθανόν 1.000  (από τους περίπου 11.000) που θα μετακινηθούν σταδιακά ανήκουν είτε σε ευάλωτες ομάδες είτε ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης ασύλου προς αυτούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here